Aktualne novice

jan 09 2017

Hiška eksperimentov je obiskala OŠ Cvetka Golarja

 

Hiška eksperimentov je majhna Hiša eksperimentov, po duši popotnik, ki potuje po celi Sloveniji in za en dan eno izmed slovenskih osnovnih šol spremeni v center znanosti. Popotovanje po Sloveniji so začeli leta 2014. V petek, 6. 1. 2017, je Hiška eksperimentov obiskala šolarje OŠ Cvetka Golarja, ki so eksperimentirali na več kot petdesetih mobilnih eksperimentih.

Obisk je potekal tako, da je Hiška »zavzela« dva razrede, kjer so postavili eksperimente in povabili šolarje na brezplačen obisk in eksperimentiranje. Obisk Hiške eksperimentov financirajo lokalni in globalni pokrovitelji. Isti dan so na šoli priredili tudi dva znanstvena šova – dogodivščini. Za šolarje je to bil dan sproščene znanosti, eksperimentiranja in izobraževanja.

»Ugotavljamo, da imajo učenci zelo radi eksperimentalno delo, da so pri pridobivanju znanja radi sami aktivni. Obisk hiše eksperimentov ponuja odlično priložnost, da omogočimo čim večjemu številu naših učencev konkretno učenje z izkušnjo. Verjamem, da so učenci uživali pri izvajanju poskusov, da je bilo zanimivo in da so se tudi veliko novega naučili,« je povedala mag. Karla Krajnik, ravnateljica OŠ Cvetka Golarja.