Šolski vrt

Kdor poseje seme poseje ljubezen.

        

Šolski vrt Oš Cvetka Golarja

 

VZGAJAMO ZELIŠČA "Vstarem iščem novo" - marec 2016               


Nacionalni projekt »V sodelovanju z naravo, sam pridelam hrano zdravo.« (april 2015)

Otroci danes vse več časa preživijo v virtualnih svetovih, neposrednega stika z naravo in pridelavo hrane pa imajo vse manj. S projektom želimo otroke navdušiti za sobivanje z naravo, spremljanje rasti in razvoja rastlin, hkrati pa želimo mlade generacije ozaveščati o pomenu samooskrbe, saj hrana spet postaja pomembna, celo draga dobrina, povpraševanje po kakovostnih, ekoloških izdelkih pa narašča.

Učenci izbirnega predmeta Kemija v življenju, pod vodstvom ga. Jasmine Vidovič so sodelovali pri nacionalnem projektu »V sodelovanju z naravo, sam pridelam hrano zdravo.«, ki ga razpisuje OŠ Zreče.  
 

Več o samem dogajanju si poglejte na... 


DELO NA ŠOLSKEM VRTU IN V GOSPODINJSKI UČILNICI 12.11.2013

Počasi zaključujemo dela na šolskem vrtu. Ajdo smo poželi in v gospodinjski učilnici skuhali pogačo za ptice. Poleg ajde smo dodali še svinjsko salo in ostala semena. Pogače so se čez noč strdile. Ko bo zapadel prvi sneg bomo pogače obesili po drevesih na šolskem vrtu. Iz korenja smo že pripravili tudi okusno juho. Pravzaprav smo si pripravili, kar celotno kosilo. Torej korenjevo juho, pire krompir, špinačo s smetano in maslom in frtajlo . Frtajla je primorska jed iz jajc, moke, soli in dišavnic. Mi smo z našega vrta dodali drobnjak in zeleno. To jesen bomo na vrtu posadili še česen in prepustili delo naravi. Spomladi pa zopet veselo na delo. Saj kdor poseje seme, poseje ljubezen.

 

Kako je potekalo delo v tem šolskem letu si lahko pogledate na spodnji povezavi

klikni tukaj